Πολιτισμός   Περιβάλλον    Παιδεία  


 
 
 
 
 
 
 
 
  ENGLISH
 
     
   Επιστημονική Συνάντηση

για τα «Οκτακόσια χρόνια από την Ίδρυση του Δουκάτου της Νάξου ή του Αρχιπελάγους».
6 & 7 Ιουλίου 2007 Κάστρο Χώρας Νάξου και φθινόπωρο 2007 στην Αθήνα
Οργανωτική Επιτροπή: Λίλυ Στυλιανούδη, Ακαδημία Αθηνών, Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Κοινωνίας – Νίκος Μοσχονάς, Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών – Μάριος Βαζαίος, ΑΙΩΝ Πολιτιστικός Οργανισμός.
Χορηγοί: ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, Συνδιοργάνωση με την ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ και την υποστήριξη του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ
Κυριακή 27 Μαίου 2007

ΝΟΡΒΗΓΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ
Κοντσέρτο Νορβηγών Μουσικών στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο, τη

Μια ξεχωριστή συναυλία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τόσο οι Ναξιώτες όσο και οι πολυάριθμοι επισκέπτες, που θα επιλέξουν το νησί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Νορβηγικού Ινστιτούτου της Αθήνας και του Πολιτιστικού Οργανισμού ΑΙΩΝ, τρεις Νορβηγοί μουσικοί δίνουν μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική συναυλία στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο, την Κυριακή  27  Μαίου 2007 ώρα 21:00..
Το μουσικό τρίο αποτελείται από τους: Gunn Kristin Aune σοπράνο, Keith Griggs πιάνο και Gunn Steinstad τρομπέτα. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει έργα από την περίοδο του Μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη μουσική, με κομμάτια του Χέντελ και του Πουρσέλ, παραδοσιακές Νορβηγικές μελωδίες, τραγούδια του Νορβηγού  συνθέτη Έντβαρντ Γκρίγκ (Edvard Grieg), αλλά και σύγχρονες μελωδίες.
Το 2007 άλλωστε, τιμάται σε όλο τον κόσμο η επέτειος των εκατό χρόνων από το θάνατο του Grieg.
Η συναυλία, που πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο, στον προαύλιο χώρο του όμορφα αναστηλωμένου πύργου του 17ου αιώνα, τελεί υπό την αιγίδα της Βασιλικής Πρεσβείας της Νορβηγίας και εγκαινιάζει το μακρόπνοο αρχαιολογικό πρόγραμμα του Νορβηγικού Ινστιτούτου της Αθήνας, στη Νάξο.
2 Σεπτεμβρίου 2006

«Ο συμβολικός χαρακτήρας της απεικόνισης της Παναγίας και το τάμα προς Αυτήν».
Διάλεξη από την Ανθή Βαλσαμάκη, Αγιογράφο, Υπεύθυνη Αγιογραφικού Εργαστηρίου του Μουσείου Μπενάκη.

Η εικόνα της Γέννησης με το φασκιωμένο μωρό στη φάτνη, το σημείο του σταυρού στο κεφάλι και στους ώμους της Παναγίας αποτελούν λίγα από τα εικονογραφικά στοιχεία, σύμβολα, που καταγράφονται στα μεταλλικά τάματα των πιστών, προσφορά στην Παναγία.

Κάντε κλικ για μεγένθυση
20.6.2003 - 15.7.2003

«Ο Πολύκλειτος Ρέγκος και η Νάξος»
Τιμητική έκθεση για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του σημαντικού ζωγράφου του 20ου αιώνα. (γεννήθηκε το 1903 στο Χαλκί της Νάξου, πέθανε το1984 στη Θεσσαλονίκη).
Διοργάνωση Δήμος Δρυμαλίας Νάξου.
12.9.2002 - 30.9.2002 Έκθεση ζωγραφικής,

της Απεραθίτισσας εικαστικού και εκπαιδευτικού,
Σοφίας Καστρησίου
.
01.9.2000 – 25.9.2000 Έκθεση κοσμήματος,

της δημιουργού κοσμημάτων Καίτης Χριστοπούλου.