Πολιτισμός   Περιβάλλον    Παιδεία  


 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
   

Διεθνές σεμινάριο ελεύθερου μουσικού αυτοσχεδιασμού

ntuitive music and more.
A weekly cycle: August 26th to September 2nd.
With: Markus Stockhausen, Tara Bouman, Vassilis Rakopoulos Participants concert on Sunday, September 2nd
Ursulines school – Chora Naxos
http://users.sch.gr/fragiskou


Κάντε κλικ για μεγένθυσηΣεμινάριο Δραματοθεραπείας (1-4/9)

με την Anna Seymour, Καθηγήτρια Drama therapy, στο Cambridge College.
Πύργος Μπαζαίου
http://aeon-dramatherapy.gr
26-29/8/2011 Σεμινάριο Δραματοθεραπείας με τον Robert Landy, Καθηγητή Drama therapy, στο New York University

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Οι συμμετέχοντες σ’ αυτό το 4ημερο σεμινάριο θα δημιουργήσουν μια προσωπική ιστορία στο πλαίσιο μιας δραματοθεραπευτικής διαδικασίας, την οποία και θα δραματοποιήσουν με τη μορφή παράστασης κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν σε υποομάδες ώστε να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν ένα δρώμενο. Στη συνέχεια, Θα επικεντρωθούμε στο καθρέφτισμα των συμμετεχόντων μέσα από τις επί σκηνής δράσεις και στη σύνδεση τους με τις ιστορίες της πραγματικής τους ζωής. Στο τέλος όλοι οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν ένα μοντέλο θεραπευτικής παράστασης, το οποίο να μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα θεραπευτικά, θεατρικά, και εκπαιδευτικά πλαίσια.

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης
Μουσείο Μπενάκη/Τμήμα συντήρησης έργων τέχνης. Οργάνωση σεμιναρίου 26/06 – 05/07/2009 στον Πύργο Μπαζαίου - Δείτε το pdf.


Κάντε κλικ για μεγένθυσηΚαλοκαιρινό Σεμινάριο Δραματοθεραπείας,

28-31 Αυγούστου 2008, στον Πύργο Μπαζαίου με θέμα: «Η Αριάδνη στη Νάξο, από την εγκατάλειψη στον επόμενο έρωτα». Υπεύθυνοι σεμιναρίου: Στέλιος Κρασανάκης, Λάμπρος Γιώτης, ψυχίατροι-δραματοθεραπευτές.


Κάντε κλικ για μεγένθυση15-16-17 Σεπτεμβρίου 2006

«Οικογενειακές Συστημικές Αναπαραστάσεις του Bert Hellinger» Σεμινάριο με τη Χαριτίνη Παπακυρίλλου.
8-9-10 Σεπτεμβρίου 2006

«Γενεαλογικές Αισθήσεις και Δι-Αισθήσεις» Τριήμερο Βιωματικό Σεμινάριο Γενεογράμματος με τη μέθοδο της Δραματοθεραπείας
Υπεύθυνοι: Λίλυ Στυλιανούδη – Ανθρωπολόγος, Ακαδημία Αθηνών Στέλιος Κρασανάκης – Ψυχίατρος, Δραματοθεραπευτής

Στη σύνθεση μνήμης γενεών και αναπαράστασης γεγονότων παρεμβάλλονται οι αισθήσεις, παραμένουν μόνος πραγματικός οδηγός προς και από την προσωπική μας ιστορία. Εικόνες και λέξεις, ήχοι και γεύσεις, ρυθμός και μουσική συνθέτουν την εμπειρία των σεμιναρίων και συμβάλλουν στην απαρτίωση του προσωπικού χάρτη.
Ενός χάρτη που εντάσσεται, διαμορφώνει και διαμορφώνεται από την συλλογική γεωγραφία και ιστορία.
Μαζί, μέσα από μια ευχάριστη δραματοθεραπευτική-δημιουργική διαδικασία, θα διαμορφώσουμε τους προσωπικούς γενεαλογικούς μας χάρτες, απαραίτητη προϋπόθεση για τις προσωπικές διαδρομές μας.
26 & 27 Αυγούστου 2006

Εργαστήρι για παιδιά, με την Μαρία Σωνιέ. Οργάνωση Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου Μπενάκη και ΑΙΩΝ.
Μάϊος του 2005 - Δείτε το pdf.

Εκπαιδευτιό έντυπο που διανεμήθηκε στους μαθητές των σχολείων της Νάξου, για την επίσκεψή τους στην έκθεση "Ι. Μόραλης, Θέατρο, Μουσική, Ποίηση".


Κάντε κλικ για μεγένθυση5.7.2003 - 13.7.2003

Θεατρικό σεμινάριο, από το γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό Βασίλη Παπαβασιλείου με θέμα “Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ” του Σαίξπηρ. Διοργάνωση «ΘΕΑΤΡΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΝ».


Κάντε κλικ για μεγένθυση27.9.2002 - 29.9.2002

Τον Σεπτέμβριο του 2002 το ‘Πανελλήνιο δίκτυο φορέων πρόληψης από ναρκωτικές ουσίες’ οργάνωσε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες του χώρου στο φιλόξενο πύργο Μπαζαίου. Συμμετείχαν 35 υπεύθυνοι προγραμμάτων πρόληψης από όλη τη χώρα σε μια δημιουργική και αποτελεσματική διαδικασία.
Ιούνιος του 2001

Στον φιλόξενο χώρο του πύργου Μπαζαίου, ο γνωστός καθηγητής και συγγραφέας Robert Landy σε συνεργασία με τον Στέλιο Κρασανάκη, έδωσε με επιτυχία ένα σεμινάριο με τίτλο ‘Self, counter self, guide self’. Η ανωτέρω δραστηριότητα αποτελούσε μέρος της ευρύτερης καλοκαιρινής δραστηριότητας του πολιτιστικού Οργανισμού ‘ΑΙΩΝ’.
Ιούλιος του 2000

Τον Ιούλιο του 2000 στον ημιτελή ακόμη χώρο του αναστηλωμένου πύργου Μπαζαίου, έλαβε χώρα βιωματικό σεμινάριο με τον εμβληματικό τίτλο ‘Η Αριάδνη στη Νάξο’. Συνεργάστηκαν το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας "ΑΙΩΝ" και το Κέντρο Ψυχοθεραπείας μέσω Τέχνης, με υπεύθυνους τον Δραματοθεραπευτή Στέλιο Κρασανάκη και την εικαστική Θεραπεύτρια Nιζέτα Αναγνωστοπούλου. Καλεσμένος ο σημαντικός Βρετανός Ψυχοθεραπευτής Roger Arguile.


Κάντε κλικ για μεγένθυση